Trainen met vermogensmeter

  • Home
  • Trainen met vermogensmeter

Wielrenners trainen met een vermogensmeter

Beroepsrenners rijden tegenwoordig zo’n beetje allemaal met een vermogensmeter. Niet voor niks. Trainen met een vermogensmeter (of powermeter) is de beste manier om te analyseren of en hoe je vooruit gaat. Eigenlijk is het de enige manier om er echt achter te komen of je beter wordt met wielrennen. Met testritten verzamelen we gegevens om je vermogenzones en vermogenomslagpunt bepalen (ftp) te bepalen. Met die data kun je trainingen en wedstrijden analyseren. De relatie tussen hartslag en het vermogen zijn daarbij van belang.

Onmisbaar om echt vooruitgang te boeken

Kortom, wil je als wielrenner echt vooruitgang boeken? Dan is een vermogensmeter eigenlijk onmisbaar. Dat is de reden dat ook steeds meer amateurrenners er een aanschaffen. Daar is niets op tegen. Sterker nog, ik vind het een mooie ontwikkeling. Het probleem is alleen de eindeloze hoeveelheid data die je moet kunnen interpreteren. En hoe je daar de juiste conclusies uit moet trekken om er een effectieve trainingsaanpak aan te koppelen. Dat is waar ik je als trainer bij help. Samen doen we een testrit en je geeft me toegang tot je trainingsdata. Zo kan ik perfect monitoren hoe het met je gaat en kunnen we een passend plan maken. En uiteraard is ook bij triathlon een vermogensmeter ideaal.

Goede powermeters

Er zijn vermogensmeters van verschillende merken. Ben je op zoek naar een goede? Kijk dan eens naar de powermeters van Powertap CycleOpsSRMGarmin VectorLook Keo PowerRotor Powermeter of Quarq.

Neem contact met me op

Bel of mail me als je meer wilt weten over trainen met een vermogensmeter. Vocking Fast helpt je er graag bij.

word ook Vocking Fast