Geslaagd voor de TTN 4 opleiding!

12mrt
1Comment

Op 1 maart ben ik als eerste coach in Nederland geslaagd voor de TTN4 opleiding!  Eind 2013 is de opleiding gestart met een sporttak overstijgende opleiding Trainer-Coach 4 (TC4). De opleiding is een samenwerkingsverband tussen de NTB, NOC*NSF en opleidingsinstituten Landstede / Zwolle Sport en Bewegen. De opleiding bestond uit 24 workshops, 2 NTB weekenden en het aanleggen van een portfolio met 32 opdrachten. De opdrachten en workshops gaan over Het geven van trainingen, Coachen bij wedstrijden, ondersteunen van sporttechnisch beleid, bevorderen competentieontwikkeling sportkader, samenwerken begeleidingsteam -en het scouten van sporters. Ook heb ik in het kader van de opleiding een bijscholing voor de niveau 3 trainers verzorgd en ben ik leercoach van trainers in opleiding.

Het was een pittige klus maar leuk om te doen en als trainer/coach heel veel bij geleerd. Op 1 maart heb ik de opleiding afgesloten met een PVB (proeve van bekwaamheid). Onder toeziend oog van NTB assessor Rik van Trigt heb ik een wisseltraining verzorgt voor een groep Eredivisie atleten.

Met de opleiding op zak heb ik meer skills om atleten te begeleiden. Niet alleen op sporttechnisch gebied maar vooral op het gebied van het coachen van atleten. Ook is mijn netwerk weer groter geworden. Op naar het laatste stapje de topcoach opleiding!

IMG_6356

Wisseltraining op de Nedereindseberg.

IMG_6358

This Post Has One Comment:

 • Belle Lee says:juni 19, 2015 at 03:24

  Hi I was given your name by Edo as I’m looking for a triathlon coach to do some coaching for my 15 yr old son while we are staying in Utrecht for 2 weeks. Some swimming, running and cycling if he can rent a road bike for that. He does competitive triathlons and so needs to keep up with some of his training while we’re in Holland. Would you or anyone else be able to coach him or can he join a youth team for their training?

  We’re in Utrecht from July 20–Aug 4

  Many thanks
  Belle
  Kuala Lumpur
  Malaysia

  Reply

Leave a reply:

* required